Øk konverteringen med gode Calls to Action

På slutten av fjoråret ga Are dere gode tips til en landingsside som selger. Jeg vil gjerne se på det elementet som kommer før landingssiden – Call to Action.

Det har kommet flere forslag til hva det skal hete på norsk. Du kan kalle det en oppfordringslenke, en oppfordringsknapp, eller en handlingsdriver. Jeg velger for ordens skyld å bruke Call to Action (CTA). I dette innlegget vil jeg gi med tips til hvordan du kan få flere til å trykke på CTA-knappen, og dermed øke trafikk til tilhørende landingsside.

Så hva er en Call to Action for noe?

Call to Action er en hyperlink som består av tekst eller bilde. Den oppfordrer deg til å utføre en bestemt handling, og sender deg videre til en landingsside når du har klikket. En CTA brukes i alle fasene i en kjøpsprosess – når noen i din målgruppe søker informasjon, når du skal konvertere vedkommende til potensiell kunde, når du skal konvertere den potensielle kunden til betalende kunde, og når du skal selge mer.

Hvor skal du inkludere en Call to Action?

I pleie av potensielle kunder-kampanjer sender du variert innhold avhengig av hvilken fase kunden er i, og da er det også forskjellige CTA som kommuniseres via forskjellige kanaler. Det eneste stedet der dine potensielle og eksisterende kunder ikke skal bli eksponert for en CTA er landingssiden. Der skal de kun få lov til å trykke på bestillingsknappen. Ellers skal du inkludere CTA i eposter, blogginnlegg, Twitter-, FB- og Linkedinoppdateringer, nettsiden, innhold, GoogleAds osv.

Dette må du vurdere når du lager en CTA

  1. Budskap og ordvalg – Hva er oppfordringen? Hva ber du folk gjøre på landingssiden? Dette skal samsvare med CTAen. Dessuten må budskapet være presist slik at folk skjønner hva de klikker på. Tenk over ordvalg og aktive verb. Keep it simple: “Last ned vår graits e-bok om CTA” i stedet for “Klikk her for å lese mer om CTA”.
  2. Oppmerksomhet – ha en synlig CTA slik at leseren legger fort merke til den. CTA-knappene må være store og skille seg ut på siden slik at de er uunngåelig å legge merke til. Tenk også på hvor du skal plassere CTA-knappen. Som hovedregel skal den ligge above the fold, altså i den delen man ser uten å måtte scrolle ned.
  3. Kontekst og relevanse – tenk på hvilke steder og kanaler du plasserer en CTA. Er du en reisearrangør, har du naturligvis mange målgrupper. Når du skriver et blogginnlegg om “Mulighetene for å kombinere ferie og studier”, blir en riktig CTA relatert til samme målgruppe og tema, for eksempel “Last ned vår brosjyre om sommerskole i utlandet”.

Og som i ekte Left Brain Marketing-ånd, må jeg anbefale deg å teste! Test farge, tekst, form og plassering og finn ut hvilken versjon du får høyest klikkrate på. Husk at du må teste ett element om gangen, for ellers vet du ikke hvilken justering som har ført til endring i klikkraten.

Print Friendly