Alle engler bør gentestes - Annonse i DagbladetJeg takker Dagbladet for den massive gentestomtalen og reklamen dette har gitt Gonidio. Men det hele er storm i et vannglass.

Annonsen som diskuteres er laget av meg. Jeg laget den en torsdag ettermiddag på grunn av et oppslag om ”englebarnet” Martha Louises engler som nå hadde begynt å mistete fjærene sine. Samtidig var det en professor som ønsket å ta gentester av englefjærene. Dette ga meg ideen til å forsere lanseringskampanjen av Gonidios prognosegentester.

For meg betydde dette at jeg måtte bestille plass til en annonse og produsere den omgående. Det gjorde jeg på noen timer en torsdag ettermiddag. Om man leser ( L E S E R ) teksten er det riktignok en trykkfeil. Alt måtte skje så fort. Korrekturleseren min var ikke å oppdrive. Men så til poenget.

Annonsen handler ikke om gentesting av barn idet hele tatt. En gang til med store bokstaver: ANNONSEN HANDLER IKKE OM GENTESTING AV BARN I DET HELE TATT. Det vet jeg ettersom jeg skrev den. Alle med skolegang utover folkeskolen bør kunne lese dette.

Har selv i ettertid testet den på mange 100 som leser noe annet enn det Dagbladet sier at den handler om, og intervjuer folk om. Om noen er av en annen oppfatning er det å endre fokus og diskutere noe annet enn det som egentlig sto i annonsen – og hva det hele handler om. Forebygge for skader og sykdommer.

Det er gøy at pressen alltid liker å forandre fokus selv om ting står der i klartekst. Det blir det masse gratisreklame av. Påstander fra kolleger innen reklamebransjen om at jeg har journalistene i Dagbladet i mitt kontaktnett, og har brukt dem som redskap i Gonidios markedsfremstøt i Norge er også delvis feilaktig.

Annonsen som sto i Dagbladet hadde i original form et litt annet uttrykk som kunden var redd for å benytte. Et fyrstelig alibi. Den massive kampanjen og storsatsingen Gonidio har gjort i Norge hadde, på det tidspunkt Dagbladet og andre media omtalte det, kostet ca 12.000,- (tolv tusen kroner).

Den lave prisen skyldes at det var en annonse i Dagbladets søndagsmagasin som hadde falt ut. Da jeg åpnet Dagbladet for å se annonsen denne søndagen var den der ikke. Den var bare publisert på Sør- og Østlandet – noe som førte til at Dagbladet trykket annonsen om igjen gratis påfølgende onsdag.

Det massive er det altså pressen som har stått for. Min kjære bror fortalte meg at verdien av presseomtalen i aviser og på radio har en verdi på mangfoldige millioner. Sendetiden Gonidio fikk i Dagsrevyen og gentestomtalen på Skavlan torde han ikke tippe engang. Det kostet som sagt Gonidio 12.000 norske kroner. Litt av det pressen skriver og TV omtaler – i inn og utland – finner du på Gonidios blogg og Gonidios Facebookside.

Kampanjen er et samarbeid mellom BareMeg.no og Left Brain Marketing.

NB! Originalannonsen som ikke kunden torde å benytte kan du se her

😉

Share This