En markedsførers ønskeliste for 2013Vi skal alle dele det vi har med andre

Noen gamle visdomsord forteller at du skal dele det du har med andre. Den gang en eller annen luring sa disse ordene tenkte han ikke på penger. Det var noe han ville lære seg. Og ettersom det var forbudt å eie fast eiendom var det eneste man kunne dele med andre kunnskap. Den som hadde kunnskap hadde makt. Når han sa de berømte visdomsordene ”du skal dele det du har med andre” var det for å få vite en hemmelighet. Nå skal vi i Left Brain Marketing dele noen hemmeligheter med deg.

Veien, sannheten og livet

I år vil vi avsløre nissen. I Norge dukket julenissen for første gang opp i 1843. Den gangen het han:  ”Jul – Nisse”. Han dukket opp på side 123 i Fredrika Bremers bok ”En Dagbok”. Fredrika Bremer som var svensk, har for øvrig fått oppkalt et amerikansk fylke etter seg: Bremer County. Men nok om det. Når du nå vet sannheten om den norske julenissen kan du ikke lenger overlate det vilkårlige til tilfeldighetene. Derfor har vi i år også bestemt oss for å fortelle deg flere sannheter slik at du blir fast i troen. Vi vil derfor fortelle deg bitte litte grann om nissen og Jesus.

Nisse er bare en annen måte å si Nils på. Og navnet Nils er utledet av Nikolaus. Før Nicholas som han heter på engelsk ble en helgen, var han biskop i den tyrkiske byen Myra. Han var kjent for å være veldig gavemild og raus. Gavmildheten gjør at man assosierer han med julenissen (St. Nicholas eller Santa Claus). I kirkelige tradisjoner feires St. Nicolausdag hvert år den 6. desember. Dette  er den samme dag en person kommer i forkledning for å lønne eller straffe barn. Men julen er også den kristne høytid til minne om Jesus’ fødsel. Fra begynnelsen av år 300 begynte man å feire Jesus’ fødselsdag 25. desember. Selv om de hellige tre konger ble ledet av Bethlehemsstjernen kvelden før. Den 24. desember.

Er soltilbedere nakne?

Den nakne sannhet er at skikkene som ble knyttet til feiringen går tilbake til soltilbedelse, hedenske fruktbarhetsritualer og ofring, som man avholdt ved sol – og midtvintersfestene. Før den tid ble Jesus fødselsdag feiret på De Hellige Tre Kongersaften som er 6. januar. Dagen derpå er den 7. januar og må derfor sies å være ekvivalent med 25. desember.

Er fisker sleipe?

Når de kristne valgte å legge feiringen til 25. desember skyldtes dette at hedningen og soltilbederen keiser Konstantin ga de kristne en fritt leide i riket sitt. Til gjengjeld flyttet de kristne feiringen av Jesus fødselsdag fra 7. januar til det de mente var soljevndøgnet. Av samme grunn flyttet man hviledagen som skulle holdes hellig fra Saturndagen/saturday til soldagen Sunday.

Også kalenderen har forandret seg. Legger man kalenderen man brukte den gang til grunn for feiringen, vil man oppdage at Kristus var født i slutten av februar. 26. februar. Han var altså Fisk og ikke Steinbukk som mange går rundt og innbiller seg. Elvis og Davy Wathne er Steinbukker!

Leser man Christus baklengs på hebraisk, sanskrit, romersk eller hva det nå var, blir det menneskefiskeren.

På motsatt side av Fiskenes stjernetegn ligger Jomfruens stjernetegn. Og for alle Fisker, den dag i dag, er det astrologisk riktig å si at de er født gjennom Jomfruen. Så nå har du forklaringen på jomfrufødselen også.

Vi i Left Brain Marketing er også kjent for å dele med andre. Det vi deler med deg er kunnskap. Kunnskap om hvordan du kan øke salget ved å ta i bruk de metoder de nye digitale mediene gir deg muligheter til. Følger du rådene våre når du frem til akkurat den målgruppen som vil kjøpe det du har å tilby.

Når du nå vet sannheten, er det din jobb og gå ut i verden og dele den nye kunnskapen din med andre.

Men først må du laste den ned her 🙂

 

Vi i Left Brain Marketing ønsker deg og dine en riktig God Jul og et Godt Nytt År!

 

Med vennlig hilsen
Guro • Are • Erik

[hs_action id=”5636″]

Share This