Facebook hjalp Wenche å finne sin morVanligvis skriver vi om hvordan sosiale medier virker som markedsføringskanal for produkter og tjenester. Men her kan du lese om hvordan vår medarbeider Erik Blindheim Andersen tar i bruk de samme teknikkene i sosiale medier og ved å bruke Facebook som distribusjonskanal for å finne drømmekunden eller lage solskinnshistorier.

Den som har den beste historien vinner prinessen og halve kongeriket

“Bergen før i tiden”
“Bergen før i tiden” er en Facebookside for gamle bilder og historier om Bergen. Vår kollega Erik er levende opptatt av historie og postulerer til enhver tid at all merkevarebygging skjer ved hjelp av en eller annen historie, og jo bedre historien er, jo bedre selger det. Da Erik tilbake i mars 2012 fant Facebooksiden “Bergen før i tiden” var det fordi Facebooksiden hadde samme topp som Bergensbloggen “Bergensiana” som var Truls Synnestvedt sin. Han påpekte dette til Vidar Gjøsund, en bergenser i Rogalandeksil, som etablerte “Bergen før i tiden” i februar 2012. Etter en samtale ble han Vidars medadministrator. De første to måneder fikk Vidar i underkant av 2000 medlemmer. Han lokket med flotte premier. Da Erik kom med og inviterte sine historisk interesserte venner og brukte samme teknikker som vi tar i bruk her på Left Brain, økte det til 4800 medlemmer på ca en uke. Gamle bilder har alltid interessert Erik. På 70-tallet arbeidet han ett år på Gamle Bergen Museum sin bildesamling og laget sammen med Ragnar Sollied, som hadde ansvar for fotoarkivet, verdens eneste fotohistoriske kalender. Gjennom “Bergen før i tiden” fikk han denne hobbyen tilbake.

Bergen før i tiden

Etter 14 dager fant Erik ut at han måtte få med seg venner med interesse for gamle bilder, historie og som samtidig hadde tilleggskvalifikasjoner slik at man kunne krysspublisere Bergen før i tiden. Han fikk med seg Dag- Geir Bergsvik Knudsen – en blogger han til dagen utveksler ideer med. På denne måten fikk bloggartiklene et nytt fora. Lisbeth Elena Tomassen Totland som han samarbeider med gjennom BareMeg.no, Roy Løvaas som har de fleste bildearkiv i hodet samtidig som han er nettvert i “Origo”, “Mitt og ditt” og Fotomuseum, Bergenser og hobbyhistoriker Arnulf Pedersen som lever i Buskerudeksil, erkebergenser og historieinteresserte Frank Rasmussen og May Lis Ruus, serieforfatter av Nattmannens datter. Med denne ressursgruppen utvidet man hurtig ytterligere noen tusen medlemmer og Facebooksiden har i dag over 7000 medlemmer.

Selve historien
Historien denne gangen har ikke så mye med markedsføring på nett å gjøre, om man da ikke ser at dette er det samme som å ta i bruk lead/customer intelligence på et mellommenneskelig nivå via Facebook. I dette tilfelle handler historien om en pensjonert bergenserinne som var på jakt etter sin biologiske mor. Ved at “Bergen før i tiden”- administratoren Roy Løvaas engasjerte seg ble dette en solskinnshistorie. Den kan du lese her

Hva har så denne historien med Left Brain Marketing å gjøre. Jo, vi kan hjelpe deg med oppbygging av gruppesider, og bedriftssider på Facebook. Vi kan også lete frem tilleggsverdiene du kan flette inn i siden din, slik at du kan lage nye solskinnshistorier for dine kunder. Historien viser hvor effektivt sosiale medier kan være om man bruker det riktig. Ved å ha en egen gruppe får man et eget slagkraftig medie som man selv styrer. I en felles gruppe deler man felles interesser, som her: den felles gleden over hvordan Bergen så ut før i tiden.

Du kan bruke de samme teknikkene når du ønsker å nå de hittil ukjente kundene dine, det viktigste er at dere deler samme interesse og at du holder fast ved denne interessen i alt du publiserer. På denne måten kan du utdanne dine potensielle kunder og samtidig skape en relasjon til dem. Kanskje du får oppleve en solskinnhistorie du også?

[hs_action id=”5241″]

Share This