Etterhvert som forbrukerne I stadig store grad vender ryggen til tradisjonell reklame, vil markedsførere prøve å finne andre måter å fange publikums interesse på.  I øyeblikket pågår en intens jakt etter innholdsartistene – fremtidens rockestjerner.

Rock-n-Roll-Bride

Scripted og Newsmodo er bare et par eksempler på online tjenester som støvsuger de sosiale mediene på jakt etter innholdsartister, samtidig som de tilbyr lukrative syndikeringsavtaler for dem som er så heldige å få status som ”authority” eller ”influencer” i sine respektive sosiale medier.

Så hva er det de nye markedsførerne er på jakt etter?

”Rock your content marketing by finding content artists who excel at collaboration, and never stop trying to make something different, something new and fresh, together.”

(Jennifer Mesenbrink – Senior Mgr Digital & Social Media Content, Motorola Solutions.)

Noe nytt, annerledes og friskt? Jaha? Hvor manga ganger kan vi finne opp hjulet? Neppe særlig mange ganger mer…. Men det er fremdeles mange måter å få det til å rulle på!

”Marketing is telling the world you’re a rock star. Content Marketing is showing the world that you are one.”

(Robert Rose, Chief Strategist, Content Marketing Institute.)

images

Innholdartist: Alice Cooper

Jeg skrev tidligere denne uken om hvordan du kan skape overraskende innhold.

LES: Kunsten å skape overraskende innhold

Men du kan også sjokkere.

Lady Gaga og Miles Cyrus er eksempler på artister som bevist bruker sjokk som metode i sin markedsføring.

Rock n roll handler i stor grad om å sjokkere – eventuelt provosere.

Miles Cyrus

Innholdartist: Miles Cyrus

Det begynte med Elvis sine vrikkende og sensurerte hoftebevegelser på 50-tallet. Beatles fulgte opp med lagt hår og ”I wanna hold your hand”. Så tok The Rolling Stones over med ”Let’s spend the night together” før Snoop Dogg endelig satte spikeren i den kisten med ”I wanna fuck you”….

”We approach content marketing as an opportunity to be disruptive and show our brand in a new way.”

(Paolo Mottola, Digital Engagement Program Manager, REI.)

Men som seriøs og profesjonell markedsfører bør man utvise en viss grad av forsiktighet, og særlig hvis man opererer I sosiale medier, der kan vinden plutselig begynne å blåsé andre veien.

Du kan – og bør – kunne fornærme hvem som helst. Men aldri – aldri – ditt publikum!

”A content marketing rock star, create harmony with your audience by delivering experiences that motivate people to get out of their seats.”

(Kevin Cain, Director of Content Strategy, OpenView Venture Partners.)

Boy George

Innholdartist: Boy George

En annen ting som kjennetegner en ekte innholdsartist er et personlig preg.

Mange tradisjonelle markedsførere vil gjerne standarisere og strømlinjeforme produksjon av kvalitetsinnhold, men det er dessverre ikke mulig. Det unike innholdet vil alltid ha et kreativt element som bare en artist kan levere.

Og content marketing handler i bunn og grunn om å få den samme kontakten med publikum som rockemusikere oppnår på scenen – en to-veis kommunikasjon på flere plan.

For at det skal fungere må du som markedsfører/rockestjerne være forberedt på å kle deg fullstendig naken foran hundre tusener av fremmede mennesker – bånn ærlig, dønn ekte.

“Unexpected and brave realness captures attention and sparks a connection. Your content must have a unique personality; be genuine and engaging if you’re going to allure an audience away from all the noise.”

(Heather Meza, Senior Manager of Inbound Marketing, Cisco Systems.)

Nå er det dessverre ikke alle av oss som kan fylle skoene til Bruce Springsteen eller Mick Jagger, men vi kan likevel lage innhold som rocker.

Det viktigste i så måte er tålmodighet, strategisk og målbevisst hard arbeid.

Lady Gaga

Innholdartist: Lady Gaga

Selv ikke den mest blaserte superstjerne i musikkverdenen vet med sikkerhet hva som kommer til å bli den neste hit’en. Derfor må det prøves og feiles.  Endres og prøves igjen. Slik arbeider musikere med låter – slik arbeider innholdartister med sine saker.

Og glem at du skal selge noe. Det kommer senere. Som innholdartist er din oppgave å skape interesse rundt en sak, et produkt eller en merkevare – og på en troverdig måte. Får publikum snusen i at du prøver å ”lure” dem til å kjøpe noe er du ferdig som popsanger.

“If you really want to rock your content and make it a hit, you must ensure that the content that is about your buyer, not about your products or services.”

(Carlos Hidalgo, CEO & Principal, ANNUITS.)

Rock n roll markedsføring er å lage god lyd i informasjonstøyen. Det trenger ikke være fantastisk hele tiden, men behagelig, interesant og nyttig. Noe som folk liker og kanskje er er villig til å betale for.  (Hvis du spør pent).  Det handler om å bygge kunderelasjoner basert på en felles interesse – ikke på handel, produkt og pris.

Og en felles interesse de fleste av oss kan samles om er musikk – særlig rock n roll!

modern-marketer

 

[hs_action id=”5033″]

Share This