beatlemania

Beatles er et band som virkelig kan brukes som et case study for viral & content marketing. Først, spør deg selv hva som er definisjonen på content marketing, eller innholdsmarkedsføring, om du vil. Joe Pulizzi, forfatteren av ‘Get Content, Get Customers’ sier det slik:

‘How a brand creates, delivers and governs original or curated content to attract and retain customers, positioning the brand as a credible expert and, ultimately, motivating a change in behaviour.’

Hva om vi skifter ut “brand” med “Beatles”, og “content” med “music”. Da får vi:

‘How the Beatles created, delivered and governed original and curated music to attract and retain fans, positioning the band as a credible expert and, ultimately, motivated a change in behaviour.’

Les det én gang til, og tenk på det. Kjenner du Beatles og historien, så ser du det gir mening. Og hva var det som gjorde at innholdet til Beatles slo så godt an. Det kom ikke gratis rekende på en fjøl som mange kanskje tror. Det var hard jobbing og smarte strategier som lå bak. Nedenfor har jeg listet opp 12 kjappe tips om innholdsmarkedsføring fra The Beatles.

12 tips til markedsførere om hvordan man kan lykkes med content marketing/ innholdsmarkedsføring…gitt til deg av The Beatles

Gjør hjemmeleksen din.
10.000 timer med øving i Hamburg før de slo igjennom i Liverpool (Cavern Club) og signerte platekontrakt.
Tips til markedsførere
Øv deg i det stille til du kan det du holder på med. Finn noen pilotkunder du kan øve deg på før du lanserer med brask og bram

Lag innhold som publikum vil ha.
Beatles fant opp sin egen stil.
De hadde 27 nr. hits i USA eller UK
Tips til markedsførere
Lag innhold som målgruppen vil ha. Tenk på din neste overskrift som et refereng i en Beatles-låt. Den må sitte, som She Loves You.

Fortell den gode historien.
The cute one – Paul McCartney
The brainy one – John Lennon
The quiet one – George Harrison
The funny one – Ringo Starr
Tips til markedsførere
Bruk bedriftens historie for å knytte bånd med kundene. Når Herman Frile snakker om kaffe, gjør han det ikke bare for gøy.

Bygg merkevaren.
Moptops, dresser, fab four, måtte slutte å spise kyllingvinger på scenen, og stumpe røyken.
Tips til markedsførere
Se merkevaren fra utsiden. Hva vil du at kundene dine skal tenke. Hvordan vil du bli oppfattet i alle kanaler. Tar du Stones eller Beatles-tilnærmingen. Ingenting av dette er tilfeldig. Du er hva publikum tror du er, ikke hva du faktisk er. Verden er rar sånn. Den vil bli forført.

Distribuér innholdet i alle kanaler.
Plater, lister, radio, shows, etc.
Tips til markedsførere
Legg en plan for hvordan du vil distribuere innholdet ditt, sosiale medier, partnere, presse, etc.

Vær god på spissformuleringer, og skap overskrifter.
Beatles fikk massiv presse på rare uttalelser og morsomheter i pressen, som igjen førte til viral spredning i andre medier.
Tips til markedsførere
Prøv å finne på spissformuleringer som er virale i sin natur. Gjerne noe oppsiktsvekkende, eller noe som “sjokkerer” og skaper overskrifter

Utvid innholdet til flere medieflater.
Beatles brukte alle massemediene på den tiden. Men i tillegg laget de også spillefilmer som utvidet musikken og bandet fra platespilleren til kinosalene.
Tips til markedsførere
Sørg for at målgruppen din kan få tak i innholdet ditt i flere formater. Tekst, bilder, infografikk, lyd og video.

Engasjér fansen.
Beatles forstod hva fansen ville ha. De laget blant annet sitt eget fanmagasin, spesielle “holiday greetings” som ble bootlegget. Og mye mer
Tips til markedsførere
Ha en interaksjon med dine beste fans, og lag innhold som du vet at de vil ha, eller du tror de har behov for. Gi spesialintrvju og ekstra insider-informasjon til disse.

Utvid rekkevidden gjennom nye produkter.
Beatles var et av de første bandene som laget spinoff-produkter utover de klassiske band t-skjortene. Selv i dag lager de produkter som Beatles Rock Star, etc.
Tips til markedsførere
Utvid rekkevidden din ved å tilby spesialprodukter og -innhold

Følg med i tiden. Vær innovativ.
Var det noe som kjennetegnet The Beatles så var det evne til å hele tiden forandre seg og følge med i tiden. Beatles var jo på mange måter et band som var med og skapte forandringene selv. Hadde de ikke utviklet seg ville de muligens vært husket som just another band from Liverpool.
Tips til markedsførere
Vær hele tiden opptatt av å fornye innholdet ditt. Se om du kan finne nye kreatie vinklinger som ingen andre har tenkt på. Spør fansen hva de vil ha. Vær banebrytende. Ellers kan du fort bli glemt.

Eksperimentér.
Er det en annen ting Beatles er kjent for så er det bandets evne til å prøve ut nye ting. Beatles var føst ute med så utrolg mange ting innen rocken. Alle har kopiert dem siden.
Tips til markedsførere
Ikke vær redd for å prøve nye ting. Skal du kunne tilby noe innovativt må du ut og teste hva som kan være bra. Beatles lyktes ikke med alt de fant på de heller – Maigical Mystery Tour.

Lag et godt innholdsteam.
Hver for seg var kanskje ikke Beatlene enestående, selv om vi som digger dem liker å si det anerledes. Faktum er uansett at det var bandet Beatles som var storartet. Det var kombinasjonen av hver og én av dem som gjorde de fantastiske. Og låtskriverparet Lennon/McCartney finnes det ikke maken til.
Tips til markedsførere
Sett sammen et team som utfyller hverandre og som spiller hverandre gode

Share This