HubSpot og inbound marketing er løsningen

Hvorfor tradisjonell markedsføring koster mer enn den smaker

Inbound marketing, eller inngående markedsføring om du vil, er markedsføring som fokuserer på å få kundene til å finne deg. Tradisjonell markedsføring (“outbound marketing”) fokuserer på at du skal finne kundene. Mange tradisjonelle markedsførerer benytter fortsatt teknikker med svak eller ingen målretting som prøver å avbryte/forstyrre folk. De benytter gjerne kalde telefoner, print-annonsering, TV-annonsering, radioreklame, utendørsreklame, søppelpost, spam, med mer. Denne formen for annonsering får stadig vekk mindre og mindre innvirkning som tallene fra Mediebyråforeningen viser for 2014 og 2015.

Mediebarometeret-2015

Mediebarometeret-2014

foto: Mediebyråforeningen

Teknologien gjør at disse teknikkene er mindre effektive og dyrere. Reservasjonsregisteret, og tjenester som telefonterror.no blokkerer telefonselgere. PVR-opptakere gjør TV-annonseringen mindre effektiv, spamfiltre blokkerer masseutsendelser av epost, og verktøy som RSS gjør print- og displayannonsering mindre effektiv. Det er naturligvis fortsatt mulig å få ut budskapet ditt via disse kanalene, men det koster mer enn før. Poenget er at folk er lei av reklame, og teknologien gjør at de kan blokkere den, og i følge HubSpots State of Inbound 2014, er prisen på inbound leads mye lavere enn prisen på outbound leads.

average-cost-per-lead-by-company-size

foto: HubSpot

Og i følge en artikkel på Business Insider er det større sjanse for at du overlevere et flykrasj eller vinner i lotto, enn at du klikker på en bannerannonse.

klikke-på-bannerannonse

foto: Solve Media

Inbound marketing er løsningen

Legger du inn søkefrasen “inbound marketing” på Google Trends, vil du se en dramatisk økning i søk på dette begrepet. Det viser at inbound marketing er viktigere enn noen gang før, og interessen ser bare ut til å øke i samme grad. Og vi merker nå at interessen og forståelsen av inbound marketing er stigende i Norge.

inbound-marketing-søkeord-trend

 

Men hva er egentlig “inbound marketing”?

Poenget med inbound marketing er å få kundene til å komme til deg. Inbound marketing gjør at du gjør deg fortjent til oppmerksomhet og interesse fra målgruppen, ved å publisere kvalitetsinnhold, optimalisere det samme innholdet for søkemotorer, og spre det på sosiale medier, og andre former for fortjente medier.

I motsetning til hva mange tror er ikke inbound marketing det samme som innholdsmarkedsføring (content marketing). Innholdsmarkedsføring er en essensiell del av miksen i en inbound marketing strategi/kampanje. Inbound marketing ville ikke fungert uten innhold. Men inbound marketing handler om så mye mer inkludert:

 • SEO
 • Sosiale medier
 • Epost markedsføring
 • Marketing automation
 • Nettsted
 • Landingssider
 • Blogg
 • Smart annonsering/promotering
 • Inbound CRM
 • Med mer…

Inbound marketing støtter seg på egne og fortjente media, hvor outbound marketing handler om kjøpte media. Men forskjellene ligger ikke bare i definisjonene, men også i kostnadene og avkastning på markedsinvestering (ROI). Som vi skal belyse under overskriften “Vi beviser at inbound marketing gir positive resultater”, er det slik at alle typer foretak (B2B-, B2C- og non-profits) oppnår større ROI fra inbound marketing.

Inbound markedsførere snur outbound marketing på hodet

I stedet for å avbryte/forstyrre folk med TV-reklame, lager de heller videoer som potensielle kunder har lyst til å se. I stedet for å kjøpe annonser på print, setter de opp sin egen forretningsblogg som folk abonnerer på og gleder seg til å lese. I stedet for å ta kalde telefoner, lager de nyttig innhold og verktøy slik at potensielle kunder kan kontakte dem for å spørre om mer nyttig informasjon.

I stedet for å sprute budskapet inn i folkemengden med en brannslange, tilbyr man heller høyt kvalifiserte kunder selv å gå til kilden og ta seg et glass vann. I dag er det slik at 90% av markedsinvesteringene brukes på kanaler som forsøker å avbryte folk for å oppnå oppmerksomhet, såkalt interruption marketing, eller outbound marketing om du vil. TV-reklame, prinannonser, radiospotter, billboards er som sagt en del av dette, men det inkluderer også webkanaler som bannerannonser, pop-ups & pop-unders, epost spam, med mer.

Det er ikke det at det er noe galt med disse kanalene. Interruption-basert annonsering kan være effektiv dersom det gjøres riktig og publikum vil ha det, og i følge MOZ er det slik at på web går mindre en 10% av alle klikk og trafikk gjennom denne type kanaler. Den største delen av vår online tid og oppmerksomhet, på alle skjermer går til inbound kilder – personlige og opt-in eposter vi har lyst til å lese, innhold vi ønsker å konsumere, søkeresultater vi har lyst til å klikke på, sosiale medier vi ønsker å engasjere oss på, videoer vi har lyst til å se, podcaster vi vil høre på, etc.

inbound-marketing-vs-outbound-marketing

foto: Moz

Hvorfor inbound marketing gir mening for deg

Etter hvert som det har blitt vanskeligere og dyrere å skaffe nye kunder, vender flere og flere
bedrifter seg mot inbound marketing. Grunnen til det er at inbound marketing er en mer effektiv måte å allokere markedsressurser på enn tradisjonell outbound marketing.
Der er tre spesifikke områder hvor inbound marketing gir bedre effekt enn tradisjonell markedsføring (outbound marketing)

Det koster mindre – Outbound marketing betyr stort forbruk av penger – enten gjennom
annonsekjøp, innkjøp av mailinglister, leie av store båser på messer, med mer. Inbound marketing handler om å lage relevant innhold og snakke om det. Det koster ingenting å starte en blogg. En Twitter-konto er også gratis. Begge deler kan dra tusenvis av kunder til nettstedet ditt. Avkastningen på markedsføringen (Marketing ROI) på inbound marketing kampanjer er høyere.

Bedre målretting – Teknikker som kalde telefoner, masseutsendelser av post og epost er beryktet for sin dårlige målretting. Man spammer folk basert på én eller to attributter i databasen. Når man gjør inbound marketing, henvender man seg kun til folk som har valgt det selv. Folk som selv har kvalifisert seg og vist interesse for innholdet ditt, og som med høy sannsynlighet også er interessert i produktet og tjenesten du leverer.

Det er en investering, ikke en løpende utgift – Når du kjøper PPC-annonsering på Google er verdien forsvunnet så snart du har betalt for den. For å holde deg på toppen
av Googles kjøpte søkeresultat, må du fortsette å betale. Ikke noe galt i det dersom du
har en positiv avkastning på investeringen din. Men, dersom du investerer ressursene
dine i å lage kvalitetsinnhold som rangerer høyt på Googles organiske søkeresultat, blir du
værende der helt til noen andre kommer opp med enda bedre innhold, og det kan ta tid, og gjør du jobben skikkelig, holder man stand.

10 grunner til hvorfor inbound marketing gir mening for deg

 1. Dine potensielle kunder er aktivt ute og søker etter de produkter og tjenester som
  du tilbyr før de gjør en kjøpsbeslutning.
 2. Dine potensielle kunder snakker og skriver om de samme produktene og tjenstene
  på sosiale medier og andre steder?
 3. Dine potensielle kunder bruker sosiale medier for å diskutere emner relatert til
  deg og bransjen forøvrig.
 4. Dine konkurrenter rangerer høyere på Google.
 5. Konkurrenter og andre bransjeaktører har begynt å sette opp aktive kanaler på sosiale medier
 6. Du har et komplisert produkt og en lang salgssyklus.
 7. Dine selgere har behov for varmere leads og bedre kvalitet på leads for å treffe
  bedre og close flere salg.
 8. Tradisjonelle annonsekanaler fungerer ikke like godt lenger.
 9. Det er vanskelig å måle direkte avkastning (ROI) på annonser i tradisjonelle medier.
 10. Du er i posisjon til å lage eller kjøpe målrettet innhold på løpende basis, som
  adresserer kundenes behov og spørsmål gjennom hele kundereisen/salgstrakten.

Vi beviser at inbound marketing gir positive resultater

Nedenfor har vi samlet en del statistikk fra HubSpots siste State of Inbound rapport fra 2015. Du kan gjerne si at en slik rapport utført av HubSpot selv har mindre verdi enn om den hadde kommet fra et uavhengig analysebyrå, og vi er naturligvis enig i det. Men få selskaper har en så stor kundebase og ta fra innen inbound marketing som HubSpot, og alle de tallene du ser er basert på faktiske tall hentet ut fra alle HubSpots kunder som har sagt ja til å være med på undersøkelsen. Dersom du har lyst kan du laste ned og lese hele rapporten her.

Det er 3 ganger så stor sjanse for høyere avkastning på inbound marketing fremfor outbound marketing

3-ganger-større-sjanse-for-høyere-roi

foto: HubSpot

inbound-vs-outbound-marketing-spend

foto: HubSpot

inbound-vs-outbound-marketing-roi-by-spend

foto: HubSpot

Inbound marketing er den dominerende markedsstrategien for bedrifter med ferre enn 200 ansatte. Og den er den klart prefererte markedsstrategien for SMB-bedrifter (o-25 ansatte).

inbound-vs-outbound-by-company-size

foto: HubSpot

Outbound marketing er regnet for å være bortkastet. Det mener alle uansett om de fokuserer på inbound eller outbound marketing.

the-most-overrated-marketing-tactic

foto: HubSpot

Inbound marketing er 3 ganger mer populært blant markedsførere enn outbound marketing.

inbound-vs-outbound-by-region

 

foto: HubSpot

Avkastning som følge av å bruke hubspot er entydig

4,10 ganger mer besøk, 3,00 ganger flere leads per måned og 72% salgsøkning innen ett år. Sjekk HubSpots ROI-kalkulator for bedriften din for å se hvilken vekst dere kan oppnå.

the-return-on-investment-of-using-hubspot

 

Hvorfor velge HubSpot?

HubSpot består av alt man trenger for å gjennomføre en 360 graders inbound marketing strategi som flytter en potensiell kunde gjennom kundereisen/salgstrakten fra første kontaktpunkt til kjøpende kunde.

HubSpot er en såkalt marketing automation-løsning som gjør at man bruker mye mindre tid på å gjennomføre smart markedsføring online. I tillegg gjør løsningen at man har stålkontroll på alt som har med rapportering å gjøre. Man kan sjekke alle viktige nøkkeltall hele tiden.

HubSpot har flere moduler og består av:

I tillegg får du også med en CRM-løsning på kjøpet dersom du ikke har en fra før eller er misfornøyd med den du har. Ta gjerne en titt på videoen nedenfor som forklarer funksjonalitet og fordeler med HubSpot.

HubSpot er i markedsandel verdens største marketing automation løsning. Nummer to og tre på listen er Infusionsoft med 24,3% og Marketo med 11% markedsandel.

2015-marketing-automation-market-share

foto: Marketingautomationinsider.com

Left Brain Marketing er den HubSpot-partneren i Norge som har gjennomført flest HubSpot-implementeringer, på godt og vondt. Vi har i tillegg to gjeve HubSpot-priser på peishyllen. “Strongest Lead Growth (International)” fra 2013, og “International Rookie of the Year” fra 2012. Vi har en rekke spennende referanser innen inbound marketing i mange forskjellige bransjer hos store og små foretak.

Når vi gjennomfører HubSpot-prosjekter benytter vi oss av en miks av eksperter innen inbound marketing. Vi gjør selv alt strategiarbeid, tekstforfatting, enkel design, oppsett av HubSpot, opplæring i HubSpot, prosjektledelse, rapportering og analyse. Spesialoppgaver som utvikling av nettsted, integrasjoner og spesialdesign av blogg, landingssider, epost, med mer, gjennomføres av sertifiserte partnere som er de beste innen utvikling på HubSpot-plattformen. Du som kunde har kun ett kontaktpunkt og én avtalepartner og forholde deg til, men samtidig er du trygg på at du får de beste folkene til å utføre jobben. Vi har ikke noe “daukjøtt” som du må betale for.

Hvorfor ikke la oss sette opp en live HubSpot-demo for deg, hvor vi kjører en mindre kampanje for å bevise at HubSpot fungerer. Bare ta kontakt for en prat om HubSpot og inbound marketing.

Share This