Optimaliser nettstedet ditt og få mer målrettet trafikk

Mange bedrifter på nett har én ting til felles. De er ikke optimalisert for å drive målrettet trafikk til nettstedet sitt. Mange mangler selv grunnleggende søkemotoroptimalisering, kort sagt kalt SEO.

Dersom du ikke optimalisere nettstedet ditt for god rangering i søkemotorene, vil det være som et kjøpesenter midt i regnskogen – Ingen kan finne deg! «World Wide Web» – smak litt på den! Du har tross alt hele verden for dine føtter, men uten noen gode trafikkskilt som peker din vei, vil det heller ikke komme trafikk. Du kan ha den fineste nettsiden med det nyeste nye innen design og brukervennlighet, men når ingen finner deg. Hva da?

Essensen av Søkemotoroptimalisering i Digital Markedsføring

Hva er egentlig SEO?

Søkemotoroptimalisering (SEO) er å forbedre volumet eller kvaliteten på trafikken til et nettsted fra søkemotorer, via “naturlige” (“organisk” eller “algoritmiske”) søkeresultater. Naturlige oppføringer er de som vises i søkeresultatene uten at du behøver å betale for annonser. Og det er den trafikken som betyr noe, fordi organisk – eller naturlig – trafikk er de som søker etter noe spesifikt de vil ha informasjon om. Altså – den kundegruppen du har et marked hos!

Konkurrentanalyse

Ved å se på metakoder, titler og innhold vil du få verdifull informasjon om hva de fokuserer på mest. Finn ut tettheten på søkeord de har på sidene også. Da vil du ha noen søkeord og viktige setninger, å jobbe med på neste trinn.

Analyser søkeord som er relevante

Enkeltord kan få enormt mange søk hver dag, men det er ikke målrettet nok. Mer spesifikke setninger er vanligvis nøkkelen til å gi deg målrettet trafikk, og kan hjelpe deg opp på førstesiden i Google – der alle vil være – fordi topp 3 i Google har mer trafikk enn alle de andre til sammen!

Optimalisering av innhold

Søkeord og viktige setninger være nøye plassert i titler og avsnitt eller på selve siden. Som en pekepinn, er Innhold riktig skrevet og optimalisert, når leserne ikke legger merke til at søkeord er plassert gjennom hele artikkelen.

SEO-vennlig design

Ingenting av det ovenstående vil fungere hvis ditt nettsted ikke ble designet til å være SEO-vennlig helt fra begynnelsen. Et nettsted må være utformet slik at det er lett for edderkopper å søke gjennom den. Selv om søkemotorene blitt bedre og effektive, vil de se på hvor rask siden er å laste.

Navigering

Det er utrolig viktig at brukeren får en opplevelse av at nettsiden din er lett å navigere i, og at budskapet ditt er lett å forstå. Ingenting er verre enn hvis brukeren går seg vill. Det spiller ingen rolle hvor høyt du rangerer i Google, hvis ikke du får noen salg.

Interne linker

Å koble sidene dine på nettstedet er viktig, både for SEO og brukervennlighet. I tillegg til hovedmenyen, bør du også legge linker til andre sider på nettstedet ditt i innholdet. Disse linkene vil hjelpe søkemotorene til å forstå at siden din er relevant og nyttig for brukeren. I tillegg vil en rik ankertekst hjelpe, både lesere og søkemotorer, med å få en bedre forståelse av hva siden handler om.

Se også 50 punkts sjekkliste for oppsett av nytt nettsted!

Flere artikler om søkemotoroptimalisering finner du her

Share This