Dersom du nå leser denne bloggartikkelen har du ganske sikkert hørt om inbound marketing. Da vi ble HubSpot-partner tilbake i 2010, hadde svært få i Norge hørt dette uttrykket. I dag er det på manges lepper.

Men visste du at HubSpot har en “bror” som er “halvparten så stor” som mange bedrifter like godt kunne ha valgt i stedet for HubSpot. Nå kan du si at jeg “snakker for min syke mor”, og du har delvis rett i, for vi er utvilsomt en ActiveCampaign-partner. Når det er sagt har vi også meget god kjennskap til HubSpot gjennom å være partner og bruker av HubSpot i flere år.

Vår erfaring er at svært mange mindre og mellomstore bedrifter som hiver seg på HubSpot ikke har ressursene som skal til for å lykkes med denne løsningen. De bruker gjerne bare 10% av mulighetene den gir, men ender gjerne opp med å betale 10.000+ kr pr. mnd. (for HubSpot Professional, som det er naturlig å sammenligne ActiveCampaign med).

HubSpot er en fantastisk løsning som kan gjøre veldig mye, men veldig få klarer å utnytte all funksjonaliteten. Man bør egentlig ha et eget team som jobber fulltid med HubSpot for å kunne forsvare prislappen. Har man ikke et slikt team på huset bør man leie inn konsulenter.

Så kan du si at HubSpot har en gratisversjon, og det er jo sant, men du vil fort oppleve at du vokser ut av gratisversjonen, kanskje allerede før du har rukket å implementere den. HubSpots gratisversjon blir i praksis ofte en betalbar versjon, og den kan egentlig ikke sammenlignes med ActiveCampaign.

Skal man prøve å sammenligne epler og epler bør man sammenligne HubSpot Professional med ActiveCampaign Professional, og da blir prisforskjellen nesten 7.000 kr per måned i favør ActiveCampaign, dersom vi regner med 1.000 kontakter i databasen. Etterhvert som man øker antall kontakter øker prisforskjellen enda mer.

En annen ulempe er at du hos HubSpot som regel må binde deg for et helt år, samt at de har en oppstartskostnad på 30.000 kr. Hos ActiveCampaign koster det ingenting å starte opp, og du kan si opp når som helst, og være ute av kontrakten på dagen.

Etter vår mening er ActiveCampaign et godt et alternativ for mindre og mellomstore bedrifter, i tillegg til store bedrifter som ikke vil ha en “alt i ett”-løsning.

ActiveCampaign stiller som sagt i en helt annen prisklasse, og de prøver ikke å levere på alt innen digital markedsføring, men fokuserer beinhardt på automatisering av markedsføring, salg og kundeopplevelse. Forresten er det nye moteordet innen markedsføring for tiden Customer Experience Automation, CX Automation for kort. På norsk skulle det bli automatisering av kundeopplevelse. Og her satser ActiveCampaign stort.

Vi forstår at det kan være vanskelig å bestemme seg for hvilken løsning man skal velge. Og vi sier ikke at du på “død og liv” må velge ActiveCampaign. For mange bedrifter passer HubSpot utvilsom best, mens for andre vil ActiveCampaign være det beste alternativet. Men dersom du vurderer HubSpot eller andre alternativer, hvorfor ikke ta en titt på hva de to sier om hverandre. Samt se på omtaler fra andre mer eller mindre uavhengige aktører. Her er en god liste som kan hjelpe deg å ta riktig avgjørelse. 

Fra de to leverandørenes egne sammenligninger med hverandre

Fra HubSpots egen sammenligning med ActiveCampaign

Fra ActiveCampaigns egen sammenligning med HubSpot

 

HubSpots egne linker til sider som sammenligner HubSpot med ActiveCampaign

ActiveCampaign vs HubSpot [2019 UPDATE] | Which All-In-One CRM is the Best? (DigitalMerchant)
Vinner: ActiveCampaign

ActiveCampaign vs HubSpot CRM Comparison Chart – GetApp
Vinner: ActiveCampaign med 76 poeng mot HubSpots 66 poeng

Best Product for Marketers in 2019 – G2 Crowd
Vinner: HubSpot på 1. plass
(ActiveCampaign på 5. plass)

Top 50 Products for Mid-Market 2019 – G2 Crowd
Vinner: HubSpot på 3. plass
(ActiveCampaign er ikke med på denne listen, men slår HubSpot på tilsvarende liste for Small Business)

Marketing Automation category – Datanyze
Vinner: Hubspot på 1. plass
(ActiveCampaign på 4. plass) 

 

Så noen linker som vi har funnet

Compare ActiveCampaign vs HubSpot – G2 Crowd

Top 50 Products for Small Business 2019 – G2 Crowd
Vinner: ActiveCampaign på 8. plass
(HubSpot på 16. plass)

Marketing Automation Insiders sammenligning av HubSpot og ActiveCampaign

Share This